Tervetuloa psyykkisen valmennuksen alueelle

2016-04-22 15:35:29

Tarjoan sinulle tämän sivuston kautta psyykkisen valmentamisen palveluja ja tietoa aiheesta. Jokainen meistä haluaa onnistua - ainakin jossakin. Urheilijalla onnistumisen halu on usein suuri. Pelkkä halu ei kuitenkaan saa aikaan toivottua lopputulosta. Siihen tarvitaan myös psyykkisiä voimavaroja. Niitä voi valmentaa periaatteessa kuten lihaksiakin.

Urheilijalle on itsestään selvää, että fyysistä suoritustasoa pyritään nostamaan treenaamalla yhä enemmän, kovemmin tai laadukkaammin. Onneksi yhä useammin otetaan huomioon myös psyykkisen (mentaalisen) puolen harjoittaminen pyrittäessä urheilullisiin tavoitteisiin. Itse voisin jopa kysyä, että kenellä on varaa olla harjoittamatta systemaattisesti myös henkisiä ominaisuuksiaan.

Kun otetaan huomioon ammattimaisesti psyykkinen valmennus osana huipulle pyrkivän tai siellä olevan urheilijan todellisuutta, parannetaan oleellisesti tavoitteisiin pääsyn mahdollisuutta. Mitä paremmin ymmärrämme kokonaisuuden, sitä selkämmin fyysinen harjoittelu voidaan suunnitella siten, että myös henkinen puoli vahvistuu usein myös samanaikaisesti.

"Pakko on paras muusani"

2015-09-26 12:14:20

Otsikon muotoilu on ystäväni toteamus hiukan humoristisesti erääseen aikarajaan. Oma mieli on melkein mielensä pahoittanut katsoessani otteita aikuisten ja nuorten välisestä yhteistyöstä. Joudun liian usein miettimään, että kenen toiveesta tai tahdosta urheilua harrastetaan. Lähtökohtaisesti iloisesta asiasta onkin tullut sarja erilaisia pakkoja. Pakon edessä suoritustaso tietenkin laskee. Ketä se siis palvelee?

Paras pakotus on tietenkin sisäsyntyistä. Paras siinä mielessä, että on vastuussa vain itselleen. Sisäisiä pakkoja on helpompi tutkia ja havainnoida kuin niitä, jotka hyvää tarkoittaen rakentuvatkin todellisuudeksi ulkopuolelta. Ketä toiminta siis palvelee?

Pakko suhteutuu joskus hauskasti, kun sille etsii sisarta tai veljeä päämääristä, tavoitteista, haaveista, unelmista tai muista odotuksista. Pakon sijasta kannattaa ja on arvokasta tutkia omia motiiveitaan - korostan omia.

Psyykkinen valmennus joukkulajeissa lisääntyy

2014-10-03 13:27:51

Voi olla totta, että psyykkinen valmennus lisääntyy myös joukkuelajeissa. Ainakin se on totta, että asiasta on kirjoitettu viimeisen vuoden aikana huomattavasti enemmän kuin aikaisemmin. Toimivat valmennustiimit hyötyvät kokonaisuuden hallinnasta varmasti.

Alla linkki tämän päivän uutiseen.

http://yle.fi/urheilu/psyykkinen_valmentaja_kertoo_naiden_asioiden_kanssa_teen_toita_liigajoukkueessa/7507494?ref=leiki-uup

Mentaalivalmennuksen koulutusryhmässä

2014-09-30 16:01:13

Aloitimme mielenkiintoisen lähes vuoden mittaisen prosessin, jossa olen yhtenä osallistujana mukana. Ammatikseen valmentavien ja psyykkisen ammatin harjoittajien yhteinen pieni työryhmä kouluttautuu toistensa avulla ja Pekka Hämäläisen vetämänä mentaalivalmennuksen aiheeseen 2014-2015.

Käytännön ja teorian liitosta syntyy varmasti hyvää. Odotan matkaa mielenkiinnolla.

Tahto ja halu eivät riitä, mutta ilmankaan ei pärjää

2014-03-17 17:12:35

"Lihakset halusivat, mutta itse jäin miettimään ..." "Olisin niin halunnut olla ykkönen..." "Olisin tietysti voinut treenata enemmän, mutta...."
Ja muita lauseen pätkiä aiheen tiimoilta.

Onnistunut urheilusuoritus tarvitsee tahtoa jo paljon ennen h-hetkeä. Olenko tehnyt kaikki asiat niin hyvin kuin mahdollista ennen tärkeintä kilpailusuoritusta? Lista on pitkä. Kuuluuko siihen mukaan psyykkinen valmennus?

Tahdon ja halun paras ilmaisu on tekeminen. Monessa mielessä.

1 2